lauantai 20. tammikuuta 2018

Tuleeko minusta viherpiipertäjä,

kun olen päättänyt lopettaa punaisen lihan syönnin. 
  Kinkun pitää olla harmaasuolattu ja paiston jälkeen haarukalla syötävä.
  Sian ja naudan uunipaistit pitää olla kypsiä eikä mitään mediumia.


  Broileria meillä syödään jonkinverran.
  Leikkeleet valitsen lähinnä silmillä, ehdottomasti kotimaista.
  Nyt kun olemme kasvattaneet muutamia teurashiehoja, otamme palautuksena aina jonkin verran jauhelihaa ja paistia. Jauhelihapihvit ihanan ruskeita ja ilman sivumakuja suussa sulavia.
  Kalaa pyrimme syömään kolmesti viikossa. Verkoista tulee jonkun verran, 
 suolamuikkuja tai tuoreita (kaupasta) ja tietenkin silliä kananmunan kanssa.
   Pöydässä on punaista vain paprika ja kotimainen kirjolohi (norjalaista en hyväksy), mutta eihän kirjolohi ole lihaa vaan kalaa.
  Jääkaapista löytyy melkein aina tönkkösuolattua lohta, 
 mutta parasta on voissa paistettu kermalohi.
  Jäis tai rusakko
kypsyy pirtin uunissa sianlihalla höystettyna ihanan ruskeaksi.  
  Näinpä tulen kantamaan oman panokseni ilmastonmuutokseen ja maapallo pelastuu!
  
  


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti